10 Motive pentru care slăbești sănătos cu Metabolic Balance®

Dr. Isabela Hurjui 12/06/2018

25 de ani de cercetări ale medicilor specialiști și a nutriționiștilor germani au condus la elaborarea unui program revoluționar de nutriție: Metabolic Balance®. Acest program reglează echilibrul hormonal, îmbunătățește starea de sănătate și conduce la un nou stil de viață revigorant. Cel mai important lucru însă, față de alte diete, realizează controlul greutății pe termen lung.

Iată 10 motive să alegi Metabolic Balance® pentru a slăbi sănătos:

 1. Planul de nutriție Metabolic Balance® este personalizat.

Fiecare participant primește propriul plan de nutriție. Planurile de nutriție Metabolic Balance® sunt elaborate de echipa Metabolic Balance GmbH & Co. KG, Germania.

La baza planului de nutriție individualizat stau un set complex de analize de laborator, culegerea datelor antropometrice relevante și informațiile personale legate de starea de sănătate, și foarte important obiectivele stabilite de client. Un soft special calculează pentru fiecare participant, un plan individualizat de alimentație.

În funcţie de datele de mai sus, structurarea meselor individuale şi regulile pentru consumarea alimentelor susţin eliberarea naturală de insulină, un echilibru hormonal şi prin aceasta un metabolism sănătos. Astfel, este posibilă o reglare pe termen lung a greutăţii!

2. Obiectivele sunt stabilite întotdeauna de client.

În cadrul consultației inițiale sunt determinate starea nutrițională și compoziția corporală, istoricul greutății și inventarierea obiceiurilor alimentare. Se analizează riscurile pentru sănătate și se determină greutatea optimă.
Ceea ce este important este că, întotdeauna, informat fiind, clientul este cel care stabilește obiectivele și agenda.

3. Pe lângă scăderea în greutate, principalul beneficiu al programului Metabolic Balance® este reglarea metabolismului.

Unicitatea programului este corelată cu unicitatea echilibrului tău metabolic. Planul personalizat de nutriție acționează ca o "hartă rutieră", indicând exact ce alimente naturale ar trebui să mănânci pentru a orchestra modificările biochimice necesare pentru atingerea obiectivelor de sănătate și de greutate dorite.
”Harta” asta o avem de când suntem ca specie, doar că procesarea exagerată a alimentelor a făcut să pierdem GPS-ul: amelioratori de gust, modificări genetice, totul a condus la haos metabolic. Computerul nostru nu a mai știut cum să reacționeze.

Ce face Metabolic Balance®: ne ajută să regăsim harta alimentelor necesare nouă prin ajustarea GPS-ului.
Alimentele nu sunt selectate în funcție de conținutul de calorii sau de procentul de grăsimi, proteine sau carbohidrați. Criteriile pentru selecția alimentelor sunt efectele pe care anumite alimente le au asupra sistemului vostru hormonal.
Această metodă permite, în mod natural, o producție sănătoasă și echilibrată de insulină. Insulina este "cheia " mecanismului de reglare a greutății corpului dumneavoastră și are un efect substanțial asupra producerii altor hormoni și enzime.

4. Slăbești ușor fără efort

Planul dvs. personalizat de nutriție vă permite să evitați foamea și pofta de mâncare pentru o perioadă mai lungă de timp.
Urmând planul de nutriție și o serie de reguli simple, începeți să vă consolidați și echilibrați întregul sistem hormonal și să vă gestionați în mod natural greutatea. Puteți să experimentați o reducere rapidă a greutății, pierzând în general între 1 și 2.5 kilograme pe săptămână.

5. Efectul yo-yo nu apare în cadrul programului Metabolic Balance®

Efectul yoyo, cunoscut si sub numele de ”ciclism de greutate”, este pierderea repetată de greutate corporală, urmată de îngrășare.
Este asociat în special dietelor hipocalorice, considerate ca cele mai agresive pentru organism. În cadrul acestor diete sunt arse pe lângă grăsimi și o cantitate mare de proteine. Aceasta conduce în final la o senzație acută de foame, care dispare abia după ce conținutul de proteine a fost recuperat, însă în acel moment și rezervele de grăsime se dublează.
Acest efect nu apare la Metabolic Balance®, deoarece încă de la început nu este arsă glucoză sau proteine, ci doar grăsimea.
Un alt avantaj, în special pentru femei, este că stratul de grăsime de sub piele este rapid înlocuit cu țesut conjunctiv.

6. Metabolic Balance® este 100% natural!

Nu se prescriu injecții, pastile, shake-uri sau suplimente alimentare.

7. Rezultate garantate privind scăderea în greutate dar și îmbunătățirea stării de sănătate

În 2010, au fost publicate în Journal of Nutrition and Metabolism (Volumul 2010, ID-ul articolului 197656) rezultatele unui studiu științific derulat pe parcursul a 12 luni, cu privire la sistemul Metabolic Balance®. Studiul a arătat că "parametrii relevanți ai sângelui și de calitate a vieții legată de sănătate s-au îmbunătățit semnificativ".
Cu o dietă echilibrată naturală și cu un exercițiu adecvat majoritatea bolilor din civilizația modernă ar putea fi în mare măsură reduse sau chiar eliminate! Metabolic Balance® este o dovadă în acest sens. Mii de participanți din toată lumea au declarat că, împreună cu medicul lor curant, au redus, sau în unele cazuri au eliminat medicamentele prescrise .

8. Pe toată durata programului primești consiliere și suport pshihologic asigurat de specialiștii acreditați Metabolic Balance®

Același articol, citat mai sus, sublinia că gradul mare de complianță la program se datorează cel mai probabil planurilor de nutriție elaborate individualizat și consilierii de calitate acordate participanților la implementarea acestora.
Este important pentru orice persoană să conștientizeze importanța reglării propriului metabolism și cauzele care au condus la creștere în greutate și uneori chiar la afectarea stării de sănătate.
Supraponderabilitatea este cauzată frecvent de obiceiurile alimentare și programele implementate la nivel subconștient, care fac din noi victime ale obșnuinței, ale rutinelor.

9. Îmbunătățirea fizică este acompaniată de obicei de o reală îmbunătățire a stării psihice

Clienții au remarcat frecvent o îmbunătățire a stării psihice: vitalitate și energie crescute, bună dispoziție, creșterea rezistenței la stres, îmbunătățirea puterii de concentrare. Pe lângă acestea, reglarea hormonală a condus la o îmbunătățire a vieții sexuale.

10. Și nu în ultimul rând, pentru că TU ești cea mai importantă persoană în viața ta!

Ne luăm de multe ori deciziile în viață uitând două lucru importante că viața noastră, a fiecăruia în parte este cea mai importantată și că fiecare dintre noi este cea mai importantă persoană în viața sa.
Așa este, și atunci avem obligația față de ”cea mai importantă persoană din viața nostră”, adică noi, să luăm cele mai bune decizii în ceea ce ne privește în oricare aspect al vieți noastre, dar mai ales în ceea ce privește sănătatea noastră.

În ceea ce privește controlul greutății și reglarea metabolismului cea mai bună decizie este Metabolic Balance®.

Articlolul la care am făcut referire mai sus analizând procentajul de pierdere în greutate mai mare de 5% într-un an în rândul persoanelor care au urmat diferite diete sau programe de nutriție, a relevat că cel mai mare procent înregistrat a fost de Metabolic Balance® - 62,5% dintre participanți, următorul fiind un procent de 31% (programul ”Weight Watchers”).

Acum decizia privind ce este mai bun pentru tine este mult mai ușor de luat.

Dr. Isabela Hurjui
Consilier Metabolic Balance
Medic specialist, Doctor în științe medicale

Surse:
www.metabolic-balance.com/ro
• Journal of Nutrition and Metabolism (Volumul 2010, ID-ul articolului 197656),
• Metabolic Balance® - manual pentru consilierea clienților, 2015