Află cum se desfășoară o ședință de regresie hipnotică

Dr. Isabela Hurjui 29/04/2020

Probabil că ești curios cum se desfășoară o ședință de regresie hipnotică. Știu că ești curios! Și eu am fost la rândul meu...Și mai știu că sunt puțini cei care doresc să împărtășească experiența asta cu tine. Așa că o fac eu acum:

 

 Terapia prin hipnoză și regresia hipnotică sunt privite cu scepticism datorită conotației ezoterice alăturate termenilor, dar și percepției eronate despre hipnoză.

Ce ai nevoie să știi, este că studiul subconștientului este o știință, așa cum este și hipnoterapia, iar hipnoza regresivă este o metodă terapeutică foarte rapidă și eficientă.

Când am decis să fac prima dată o regresie hipnotică, auzisem despre hipnoză, dar aveam și eu păreri preconcepute ca majoritatea, iar despre regresii nu știam nimic.  Dar eu am decis atunci să îmi ascult intuiția. Și intuiția m-a condus la Ruxandra Bulzan. Și mulțumesc de atunci, Universului în fiecare zi, nu numai pentru vindecare, dar și pentru faptul că am astăzi cea mai „cool” meserie din lume. Și îi mulțumesc și Ruxandrei!

Dar tu ești interesat despre modul în care se desfășoară o ședință de terapie prin regresie, nu?

Există o etapă premergătoare, de evaluare. Vei primi un chestionar, pe care te rog să îl completezi cât mai detaliat, dar în limita confortului personal (știu că unele lucruri sunt mai intime decât ce sunt dispus să scriu și apoi să trimit pe  mail). Ce te pot asigura este că informațiile sunt confidențiale, ca și întreaga terapie. Și totul se desfășoară într-un „spațiu” intim și lipsit de judecată și prejudecăți.  te rog să îți iei suficient timp pentru completarea acestui chestionar, asta va fi un bun moment de introspecție pentru tine, iar mie îmi va da posibilitatea să mă familiarizez cu problema ta. Chestionarul îl vei trimite înainte să ne întâlnim prima dată, asta îmi va permite să cunosc ce e important pentru tine acum, și să mă concentrez mai bine pe problema pe care dorești să o tratezi sau rezolvi.

Tot în etapa premărgătoare, vom avea un interviu. Aici vom detalia unele informații din interviu, vom stabili obiectivul terapiei (problema pe care vrei să o rezolvi), vom măsura cât de mult îți afectează viața această problemă ( prin măsurarea unor indicatori, care vor fi apoi folosiți la monitrizare progresului înregistrat prin terapie).

Ședința propiu-zisă de regresie hipnotică, are trei etape:

  1. Inducerea transei hipnotice: accesarea informațiilor se face în transă hipnotică.
  2. Etapa de explorare: vom explora momentele importante, care sunt sursa problemelor tale din prezent.
  3. Etapa de vindecare : probabil că este etapa cea mai importantă a procesului terapeutic, dar nu poate exista fără celelate două. Folosind diverse tehnici terapeutice vom rezolva probeleme emoționale care îți afectează viața astăzi, și vom integra la nivel profund înțelegerea din aceste proces. Sugestiile posthipnotice administrate la final, vor consolida pe termen lung rezultatul terapiei.

Poate ai observat că nu am vorbit de explorarea vieților anterioare sau a evenimentelor din viața curentă. Asta pentru explorarea se bazează pe aceleași principii, diferența o fac tehnicile de explorare și tehnicile terapeutice.

Câteva lucruri pe care ai nevoie să le știi:

  • alege un terapeut în care să ai încredere, relația terapeutică reprezintă probabil 80% din succesul terapiei.
  • dă-ți voie să îți asculți intuiția – intră în proces, și lasă mintea analitică deoparte, vei analiza procesul după finalizarea lui.
  • probabil că pentru mai puțin de 15% din oameni, canalul dominant de percepție a informației este vizual, așa că nu te aștepta să vezi imagini, ci mai curând să percepi sau știi ce este acolo.
  • dă voie oricând copilului din tine să se manifeste, și ia procesul ăsta ca pe o joacă, nu ca „pe o glumă”!
  • Pentru rezolvarea unei probleme este nevoie în medie de 3-5 ședințe.
  • Adresăm acestui tip de terapie câte o problemă, dar vei surprins să constați, că de multe ori efectele se manifestă în mai multe aspecte ale vieții tale.