Fă din apă un obicei alimentar

Dr. Isabela Hurjui 15/11/2019

Consumul apei în cantitatea optimă pentru fiecare dintre noi trebuie să devină un obicei alimentar. Iată o modalitate foarte simplă și ușoară prin care să realizezi acest lucru.

 

Mulți dintre clienții mei nu beau suficientă apă. În afară de confuzia dintre lichide și apă, probabil că cea mai comună explicație pe care o au este: ”uit să beau apă, nu am timp să mă gândesc la asta”. Acest lucru m-a făcut să caut o metodă simplă prin care să îi ajut să îndeplinească acest obiectiv zilnic.

Nu sunt un promotor al utilizării tehnologiei moderne în exces, dar i-am găsit utilitatea pentru implementarea acestei metode foarte simple.

5 Pași pentru o hidratare adecvată

Pasul 1.

Calculează care este cantitatea de apă pe care trebuie să o bei într-o zi aplicând formula:

Cantitatea de apă/zi  = greutate ta (kg) x 35 ml

 

! Atenție, dacă ai probleme cronice de sănătate, mai ales în cazul bolilor renale și cardiace, ajustează această cantitate împreună cu medicul curant!

 

Pasul 2.

Calculează cantitatea de apă/ oră care ar trebui să o consumi. Eu împart cantitatea de apă zilnică la 12 ore. Adică la 3.5 l/ apă pe zi:3500ml/ 12 ore = 291 ml apă/ oră, ceea ce înseamnă cam un pahar mare de apă.

Pasul 3.

Setează pe telefon alarme cu titlu ”Bea apă!” la fiecare oră.

Atenție setează alarmele să se repete zilnic, începând cu ora ta obișnuită de trezire.

După cum observi, primii 3 pași este nevoie să îi faci o singură dată. Un efort mic pentru o sănătate mai bună, și să nu uităm și pentru o piele mai frumoasă.

Pasul 4.

Următorii pași este nevoie să îi urmezi zilnic!

Pregătește apa să fie lângă tine de fiecare dată pentru următoarea alarmă.

În primul rând pregătește un pahar de apă seara pe noptieră, să îl ai la îndemână dimineața când te trezești. Așa va fi simplu să îți începi ziua cu un pahar de apă.

Când ajungi la muncă pune alături un pahar cu apă. Astfel când sună alarma, tot ce ai de făcut este să bei apa din pahar. Apoi umple paharul, o să îl ai pregătit pentru următoarea alarmă.

Pasul 5.

Notează în jurnalul alimentar,  la sfârșitul zilei cantitatea de apă pe care ai consumat-o peste zi. Celebrează fiecare zi în care ai consumat cantitatea de apă recomandată. Cum să faci asta? Simplu: mergi la oglindă și spune: „astăzi mă felicit că am grijă de corpul meu și am băut suficientă apă pentru asta!”

Sigur aici la celebrare poți adăuga toate lucrurile bune pe care le-ai făcut pentru tine peste zi și toate realizările tale dintr-o zi, oricât de mici sau simplu de realizat au fost.

Fericirea și sănătatea vin din lucruri simple, așa că bea apă, mănâncă lucruri simple și naturale, și felicită-te pentru fiecare realizare.