Jurnal de autoizolare

Dr. Isabela Hurjui 22/03/2020

Am citit zilele trecute un articol cu referire la faptul că suntem „animale sociale” și că în contextul dat nu trebuie să ne comportăm ca „animalele care suntem”. Eu spun că suntem ființe sociale, și avem nevoi sociale. Izolarea sau autoizolarea, impuse de situație, fac parte din responsabilitatea noastră ca ființe umane pentru umanitate.  Dar rămânem ființe sociale, cu frustrările aferente lipsei de socializare.

Bună. Sunt autoizolată! De 5 zile deja!

Dar e primăvară afară... cald, frumos, și azi am fost până la piață să îmi cumpăr câte ceva, ce aveam nevoie în bucătărie. Piața era plină de frică, dar și de oameni care și-au păstrat umorul. Un domn mi-a făcut o ofertă pentru 3 kg de mere, i-am zis că nu pot să le duc acasă, că sunt prea grele. Mi-a spus că le-ar duce el pentru mine, dar îi este frică de soțul meu meu, și ar duce merele acasă pentru toate doamnele care cumpără de la el. Și am zâmbit prima dată astăzi.

Știi ce mi-aș dori azi? Am o terasă a unor prieteni, (e închisă ca tot),  dar visez că nu există stare de urgență, virus, și că azi aș putea să fiu acolo pe terasă cu prietenii mei, să râdem să glumim, să mă bucur și să înfloresc, și să mă bucur de soare.

E soare... și orice virus nu va distruge senzația soarelui pe fruntea mea. Am văzut ieri pe celebrul facebook o imagine cu bătrâni în Cișmigiu care stăteau la soare. Poate prea apropiați față de regulile epidemiologice.... dar fericiți....și multe comentarii nepotrivite... erau în aer liber și sub 100, dacă tot gândim așa...

Am citit că e probabil să fim obligați, curând, să stăm în case și să ieșim cu permis, că drepturile omului sunt anulate. Cred cu tărie că nu vom ajunge acolo. Dar dacă va fi așa sufletul meu va plânge.

Din ce văd din postări, este că nu mai avem voie nici să visăm, nici să ne bucurăm. O societate ternă și nefericită. Îngroapă fericirea sufletului și vei avea putere asupra omului al cărui suflet l-ai distrus și anulat.

Dar eu vreau azi să visez și să fiu fericită. Nu mă pot întâlni cu prietenii mei, dar pot să visez că sunt cu ei, Nu pot merge la o petrecere de ziua mea, dar pot să visez că sunt acolo, nu pot merge să beau pe terasă o bere în cinstea primăverii, dar pot fii acolo. Iar astăzi, nimeni nu mă poate face să nu mai visez!!!

Vreau să visez... vreau să merg la petreceri ... vreau să bucur cu prietenii mei!!! Și voi visa! Și voi merge din nou la petreceri ! Și mă voi bucura și voi fi în fiecare zi binecuvântată cu prietenii pe care îi am. Și orice s-ar întâmpla ... nimic nu  va distruge asta, nimic nu va distruge prietenia, nimic nu va distruge frumusețea sufletului meu și al lor.

Și oricât de rău va fi, nimeni, dar nimeni, nu îmi va lua puterea de a visa și de a fi fericită în visul meu, dacă altfel nu se poate.

Mă simt binecuvântată cu oameni și prieteni minunați în viața mea, mă simt binecuvântată de puterea de a râde și de  a visa.

Și putem face și petreceri online!!! laughing