Regresie de grup

Dr. Isabela Hurjui 13/08/2019

Procesele de regresie de grup, sunt procese foarte frumoase, cu efecte pozitive pentru viaţa curentă.

În mare parte sunt asemănătoare cu procesele individuale, dar au câteva particularităţi. Principala diferenţă este faptul că fiecare client îşi trăieşte experiența individual, fără a o verbaliza.

Terapeutul conduce procesul asemănător unei meditaţii ghidate. Tehnicile folosite facilitează mai ales procesele de înţelegere, iar ghidajul în proces şi recomandarea în astfel de procese este ca la accesarea unor momente cu încărcătură emoţională puternică, clientul să privească scena cumva de sus, detaşat de emoţie. Vindecarea unor momente cu încărcătură emoţional puternică se realizează în procesele individuale.

Paşii acestui proces sunt:

  • Explicarea procesului şi a modului în care se desfăşoară sesiunea
  • Alegerea de către fiecare participant a subiectului pe care vrea să lucreze ( de exemplu înţelegerea unei relaţii, a unui tipar limitativ sau o anumită situaţie din viaţa sa curentă)
  • Inducerea şi adâncirea transei hipnotice
  • Accesarea şi explorarea celui mai important moment dintr-o viaţă anterioară, care are legătură cu subiectul ales
  • Vindecarea şi integrarea amintirilor accesate
  • Ieşirea din transă.

Recomand astfel de procese celor care nu au mai făcut regresii, fiind o oportunitate de a experimenta cum se simte o regresie.


Din toamnă am să organizez o serie de regresii de grup sub forma unor evenimente gratuite. Dacă eşti interesat, urmăreşte pagina de facebook pentru a putea rezerva un loc. Locurile vor fi limitate, personal prefer grupurile mici (15-30 de persoane) pentru a-mi putea concentra atenţia pe fiecare dintre voi.