REȚETĂ: Macrou la cuptor

Dr. Isabela Hurjui 31/01/2020

Dacă ai un plan de nutriție Metabolic Balance® și ești în etapa fără ulei, astăzi am pentru tine o rețetă simplă, se prepară rapid și este foarte gustoasă: macrou la cuptor. Poți să îl consumi imediat, dar este foarte bun și rece, așa că poți să iei o porție cu tine, pentru masa de prânz la job.

După ce s-au terminat toate sărbătorile și vrei să revii la planul tău de nutriție Metabolic Balance®, este necesar să reiei perioada de detoxifiere și apoi cele două săptămâni fără uleiuri. Așa am făcut și eu.

Aseară, venind de la cabinet, m-am gândit ce pot prepara repede și gustos. M-am descis destul de repede pentru macrou la cuptor.

Ce ai nevoie: trunchi de macrou, 1-2 roșii, usturoi, condimente (eu de data asta am experimentat cu puțin oregano și busuioc, un strop de piper verde pentru aromă).

Pui mai întâi cuptorul la încălzit (eu l-am pus la 150°). Tai trunchiul de macrou rondele de 2-3 cm, le sărezi și apoi le așezi frumos într-o tavă, pe hârtie de copt. Cățeii de usturoi îi tai în două, și pui câte o bucată pe fiecare bucată de pește. Adaugi condimentele după gust. Din roșii tai câte „un capac” pentru fiecare bucată de pește.

Acoperi tava cu o folie de aluminiu și o bagi la cuptor 20-30 de minute. Verifici apoi dacă este gata, dai folia deoparte și apoi mai îl pui câteva minute la cuptor până se rumenește, doar cât să-ți facă cu ochiul să-l mănânci.

Am pus alături niște fasole verde, și cam în 45 de minute am avut gata cina, iar despre gust: „curcubeu pe cerul gurii”. Simplu, rapid și mai ales sănătos.

Am uitat să spun, poți folosi rețeta asta, chiar dacă nu ești într-un program Metabolic Balance®. Ce rămâne, pui în frigider și este la fel de delicios și rece.

Poftă bună!