HIPNOTERAPIE

Lucrurile pe care le știm, dar nu știm că le știm, ne crează probleme și mai mari.

Milton Erickson

Mintea umană este fabuloasă, dar plină de mister în continuare. Ceea ce știm însă este că are resurse inestimabile și mai ales nebănuite de fiecare dintre noi. Mintea umană are resurse pentru toate problemele noastre, tot ce trebuie să facem este să le accesăm.

”Ușor de zis, greu de făcut” ar putea spune scepticii. Deloc greu am spune noi. Tot ce trebuie să faci este să îți dai voie să accesezi resursele tale profunde.

Psihologia modernă definește modelul minții umane prin cele trei aspecte ale sale: conștientul, subconștientul și inconștientul.

Mintea Conştientă este o mică parte din întreaga noastră fiinţă. Este asociată cu gândirea, analiza, raţionalizarea, direcţionarea. Mintea conştientă este cea care decide, care ne direcţionează şi cea care dă sens vieţii noastre, ea fiind cea care sortează şi filtrează percepţiile noastre, deoarece în mintea conştientă nu încap toate informațiile din mediu în acelaşi timp.

Mintea Subconstienta este acea parte a minții care ne definește întreaga noastră personalitate. Din primele momente ale vietii noastre începe sa adune informații din experiențele pe care le trăim și în special trăirile emoționale asociate cu lucrurile care se întampă in jurul nostru. O parte din această informație din Mintea Subconștientă este transformată în obiceiuri. Obiceiurile ne fac sa reacționăm automat la întâmplări și persoane pe care le întâlnim in viața noastră.

Mintea Inconștientă este conștiinta corpului. Aceasta apare înainte de naștere si este programată să știe cum să folosească toate acele lucruri pentru a menține organismul in stare de funcționare. Știe cum să respirăm, cum să ne protejăm împotriva infecțiior, etc. Mintea inconștientă este inteligentă și poate învăța.

Ultimele două au resurse inestimabile care pot fi accesate prin diferite tehnici, hipnoterapia fiind una dintre ele.

Hipnoza este o stare de relaxare. O definiție utilă pentru a înțelege hipnoza este: ”transa hipnotică este o stare naturală, modificată de conștientă, când mintea devine concentrată asupra interiorului”.

Hipnoterapia, utilizând diferite tehnici, permite accesarea resurselor subconștientului pentru atingerea obiectivelor clientului.

Misterioasă și controversată în primul rând datorită ”hipnozei de scenă„ și a miturilor asociate este o metodă cu o istorie de mii de ani prin care, rapid și eficient, îți pot fi rezolvate problemele și îmbunătățite performanțele

Hipnoterapia nu înlocuiește diagnosticul, tratamentul, îngrijirea și consilierea personalului medical specializat!

Pentru programare accesează contact.

Pentru cei care locuiesc în alte orașe sau pentru cei care doresc, sesiunile se pot desfașura și prin intermediul skype.