Metabolic balance® - PAȘI DE URMAT

Există lucruri pe care le cunoști numai dacă participi.

Osho

PASUL 1. EVALUAREA INIȚIALĂ

În cadrul consultației inițiale se va determina:

● Starea ta nutrițională și compoziția corporală

BIA (Bio Impedance Analisis), tehnologie japoneză de ultimă generație, furnizează date extrem de importante referitoare la hidratare, masă musculară, masă grasă, masă osoasă, grăsime viscerală, informaţii deosebit de importante care permit evaluarea stării de sănătate şi a riscului de îmbolnăvire.

● Istoricul greutății tale și inventarierea obiceiurilor alimentare

Anamneza amănunțită și completarea istoricului greutații tale sunt instrumente valoroase pentru designul planului tău de nutriție și pentru identificarea strategiilor de abordare. Completarea jurnalului alimentar și interviul amănunțit, ne vor ajuta să determinăm care sunt cauzele kilogramelor în plus sau a problemelor de sănătate pe care le ai. Și foarte important vom face o inventariere a obiceiurilor tale alimentare: cum ar fi dependența de dulciuri, gustările, mâncatul noaptea, etc. Unul din motivele eșecului pe care poate l-ai înregistrat în demersul tău de a obține o siluetă și o sănătate perfectă au fost aceste obiceiuri. Iuppiter Therapy promovează strategii holistice pentru obținerea rezultatului dorit. (apasa aici)

● Stabilirea obiectivului tău (greutatea dorită)

Analizorul BIA (Bio Impedance Analisis) îți va spune exact care este greutatea ta ideală, de câte kilograme trebuie să te eliberezi pentru o sănătate optimă. Dar, în funcție de cum vrei să arăți și mai ales de cum vrei să te simți, vei stabili împreună cu mine, consilierul tău, greutatea optimă pentru tine.

PASUL 2. EFECTUAREA ANALIZELOR DE LABORATOR

Foarte important: planul personalizat de alimentație nu poate fi elaborat fără informațiile ce rezultă din setul de analize de laborator!

Setul de analize pe care îl propunem este complex și ne oferă informații foarte importante despre starea ta de săntate, ceea ce ne permite să facem și o estimere a riscului de îmbolnavire.

Pe baza analizelor de sânge sunt determinate exact acele alimente de care corpul tău are nevoie pentru reechilibrarea metabolică, ceea ce va determina reglarea greutății și imbunatățirea stării de sănătate.

PASUL 3.ELABORAREA PLANULUI DE NUTRIȚIE

Peste 20 ani de cercetare germană, pe tema alimentaţiei sănătoase, cu ajutorul medicilor, nutriţioniştilor şi al informaticienilor au avut ca rezultat elaborarea unui program computerizat special.

Pe baza unui setului complex de analize de laborator, a datelor antropometrice și a informațiilor personale legate de starea de sănătate, soft-ul special calculează pentru fiecare participant, un plan individualizat de alimentație. În funcţie de datele de mai sus, structurarea meselor individuale şi regulile pentru consumarea alimentelor susţin eliberarea naturală de insulină, un echilibru hormonal şi prin aceasta un metabolism sănătos. Astfel, este posibilă o reglare pe termen lung a greutăţii!

Cu Metabolic Balance® se obtin rezultate remarcabile dacă suferi de obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, dislipidemie, ovar polichistic, infertilitate, reumatism, oboseală cronică, osteoporoză, alergii, probleme dermatologice, tulburari de somn sau dacă dorești sa ai mai multă vitalitate.

PASUL 4.CONSILIERE ȘI EVALUAREA PROGRESULUI ÎNREGISTRAT

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale. Planul tău individual de nutriție facilitează un echilibru metabolic între „chimia” organismului tău și „chimia” alimentară potrivită.

Planul individual ia în considerare situaţia particulară a organismului tău , fiind realizat exclusiv pe baza analizelor personale și va fi acompaniat de sesiuni de coaching.

În 2010, au fost publicate în Journal of Nutrition and Metabolism (Volumul 2010, ID-ul articolului 197656) rezultatele unui studiu științific derulat pe parcursul a 12 luni , cu privire la sistemul metabolic balance®. Articolul sublinia că gradul mare de complianță (definită în DEX ca adeziunea pacienților la tratament) la program se datorează cel mai probabil planurilor de nutriție elaborate individualizat și consilierii de calitate acordate participanților la implementarea acestora.

Astfel pe parcursul programului vei beneficia de coaching, ceea ce te va ajuta să treci la un nou stil de alimentație, și nu în ultimul rând de viață, într-un mod controlat și eficient.

În cadrul programului vei beneficia de 7 ședințe individuale de coaching și monitorizare. De asemenea, permanent, îți vom oferi suport online.

Pentru programare accesează contact.