10 moduri prin care știi că ești în transă

Dr. Isabela Hurjui 14/11/2021

 

Experimentarea transei este diferită de la o persoană la alta, însă, în articolul de mai jos îți vom prezenta 10 cele mai întâlnite moduri prin care știi că te afli în starea de transă.

 

  1. Schimbări Fizice: momentul în care simți o schimbare în corpul tău.

 

Fiecare persoană este diferită, dar schimbările fizice pe care le puteți experimenta cu hipnoza includ furnicături, amorțeală, greutate sau ușurință, plutire, o senzație de relaxare sau chiar o absență a senzației în corpul dumneavoastră.

 

  1. Schimbări Mentale: momentul în care simți o schimbare în mintea ta.

 

Schimbările mentale prin intermediul hipnozei pot include încetinirea sau liniștirea discuțiilor interne sau criticul interior. Este o focalizare interioară fără restricțiile minții critice. Avem nevoie de mintea noastră analitică și critică pentru a ne ajuta să procesăm informațiile și să luăm decizii, dar este cel mai util după sesiunea de hipnoză să procesăm ceea ce a apărut în timpul sesiunii. Și adesea mintea analitică, conștientă, nu a fost capabilă să rezolve problema, altfel nu ai avea nevoie de hipnoză!

 

  1. Starea dintre Treaz și Somn: nu ești sigur dacă ai adormit.

 

Este posibil să nu vă amintiți totul din ședința de hipnoză, ceea ce este un lucru bun. Mintea ta conștientă s-ar putea să se fi îndepărtat, ceea ce este în regulă, deoarece hipnoterapeutul vorbește cu mintea ta inconștientă. Eu, ca hipnoterapeut, mă asigur întotdeauna că ești încă treaz în timp ce mintea ta inconștientă acordă o atenție deosebită la ceea ce spun. S-ar putea să te simți similar cu experiența de a primi un masaj – nu ești treaz și hiper alert, dar nici nu adormi. Ai putea să te ridici și să ieși din cameră, dar sperăm că este un masaj bun și te simți relaxat.

 

  1. Schimbări Analitice: nu poți să faci calcule matematice.

 

Ha! Asta este una dintre favoritele mele. Hipnoza îți înmoaie sau îți relaxează mintea analitică și te face să te concentrezi asupra minții inconștiente. De exemplu, cu ani în urmă un client încerca să-și numere facturile pentru a-mi plăti după ședință și i-a luat peste 10 minute pentru a duce la bun sfârșit acest lucru. Asta l-a convins că fusese în transă. 

 

  1. Schimbări de Conștientizare: ești mai concentrat.

 

În timpul unei ședințe de hipnoză, mintea ta este capabilă să se liniștească și să se calmeze și să acorde atenție la ceea ce este cel mai important. Această claritate mentală este un beneficiu cheie al puterii hipnozei.

 

  1. Modificări Vizuale: vedeți imagini vii.

 

Uneori în technicolor! Din nou, unii oameni sunt mai vizuali decât alții, iar aceasta este o abilitate care poate fi perfecționată. De exemplu, dacă sunteți fotograf sau designer grafic, sunteți predispus să vedeți mai multe imagini vizuale în timpul sesiunii de hipnoză decât poate un muzician (s-ar putea să-și audă îndrumările interioare mai degrabă decât să vadă imagini). În funcție de stilul tău de învățare, nu este neobișnuit să ai o experiență vizuală bogată în transă.

 

  1. Nu este ceea ce crezi: nu ești inconștient.

 

Clienții cred uneori că vor fi inconștienți în timpul hipnozei. Devine confuz folosind cuvintele minte conștientă și minte inconștientă – dar asta nu înseamnă că vei fi inconștient în timpul ședinței de hipnoză. Probabil că îți vei aminti la fel de mult sau la fel de puțin din sesiunea ta de hipnoză ca în timpul unei conversații normale. În mod similar, este normal să intri și să ieși în derivă, acordând mai multă sau mai puțină atenție, așa cum faci în timpul unei conversații.

 

  1. Intuiție Îmbunătățită: ești mai perceptiv.

 

Clienții beneficiază adesea de claritate și se simt mai conectați la intuiția lor, fie în timpul ședinței de hipnoză, fie în săptămânile următoare, mai ales în legătură cu problema cu care doresc ajutor. De exemplu, mai mulți clienți mi-au spus că știu ce voi spune chiar înainte de a le spune, de multe ori pe parcursul sesiunii de hipnoză.

 

  1. Distorsiunea timpului: pierzi noţiunea timpului.

 

În timpul hipnozei sau transei, trecerea timpului se simte distorsionată: poți simți că timpul se mișcă foarte repede sau simți că timpul s-a scurs. Clienții mă întreabă adesea cât timp a trecut atunci când terminăm sesiunea, deoarece se simte ori foarte scurtă, ori ca și cum a trecut mult timp. 

 

  1. Odihnă și „Digerare: te simți profund relaxat.

 

Hipnoza poate fi un instrument puternic pentru a trece de la modul de luptă sau de zbor al sistemului nervos simpatic la modul de odihnă și digerare a sistemului nervos parasimpatic. Acest lucru este profund restaurator și reprezintă o resetare a minții și corpului tău. Deși nu trebuie să fii relaxat pentru a fi în transă, mulți oameni se simt liniștiți și conectați cu ei înșiși. Din nou, aceasta este cea mai bună stare în care vă aflați pentru a rezolva o problemă sau o problemă.