Experimentarea transei este diferită de la o persoană la alta, însă, în articolul de mai jos îți vom prezenta 10 cele mai întâlnite moduri prin care știi...


Citește mai mult

Tehnologia ZYTO se bazează pe o serie de principii și concepte de biocomunicare care oferă utilizatorilor informații și o înțelegere mai profundă atunci când iau decizii legate de sănătate și bunăstare.


Citește mai mult

Sigur și tu ți-ai dorit să poți schimba ceva la corpul tău! Mulți oameni fac asta...


Citește mai mult

În materialul de astăzi vă voi prezenta atât diferențele dintre mâncatul inconștient și mâncatul conștient, cât și ce reprezinta acești doi termeni cu care probabil nu ești obișnuit sau…


Citește mai mult

Lockdown-ul a trecut, până una alta, restricțiile au rămas, economia merge tot mai prost, relațiile de tot felul sunt afectate în sens negativ. Tot mai mulți dintre noi ne confruntăm cu emoții negative, unele furtunoase care ne dereglează viața.


Citește mai mult

Perioada prin care trecem este pentru cei mai mulți dintre noi ceva nou, cu care nu ne-am mai confruntat. Nu este un articol despre pandemie, virus sau cum să ne protejăm sănătatea, cum să nu ne infectăm. Este un articol despre cum să ne protejăm sănătatea psihică, și prin asta sănătatea fizică...


Citește mai mult

Urmare articolului despre mâncatul emoțional, am primit mai multe întrebări care aveau ca temă: „ce pot face ca să combat mâncatul emoțional?” Citește articolul și vei găsi câteva sugestii care le am despre cum poate fi elimnat mâncatul emoțional și cu ce îl poți înlocui.


Citește mai mult

Și tu te-ai îngrășat de când cu pandemia? Dacă vrei să știi de ce, și mai ales ce ai de făcut, citește mai departe. Ceea ce ni se întâmplă este o situație nouă, cu care nu ne-am mai confruntat niciunul dintre noi. Felul în care am reacționat a fost și este diferit pentru fiecare dintre noi. Dar fiecare mod de reacție are și consecințele sale, iar în unele cazuri, consecința se traduce în kilograme în plus.


Citește mai mult

Lucrez în perioada asta la un proiect foarte frumos (nu dezvălui încă subiectul, dar urmărește-mă și vei afla curând despre ce este vorba).


Citește mai mult

Hipnoza regresivă este o metodă terapeutică, pe cât de contestată, pe atât de eficientă. Unul din instrumentele cele mai puternice și utile folosite în terapia prin hipnoză regresivă este reprezentat de regresia în vieți anterioare resursă.


Citește mai mult

03

06 2020

Am așteptat ziua de 1 Iunie 2020 ca un copil. Am fost tratați în toată perioada asta ca niște copii neascultători, am fost amenințați și ne-a fost indusă frica ca stare de a fi, de a trăi sau mai bine zis de „a NU trăi”. Am renunțat la un moment dat să mai scriu în „jurnalul de izolare”, pentru că era prea multă frustare în ceea ce scriam și nu doream să accentuez frica și frustarea.


Citește mai mult

Jurnal de izolare impusă – ZIUA 45 – Despre infirmiera vituală și alte lucruri absurde! Stăteam liniștită, de fapt resemnată, astăzi în fața laptopului, ocupându-mă din casă de cabinetul meu.


Citește mai mult

Probabil că ești curios cum se desfășoară o ședință de regresie hipnotică. Știu că ești curios! Și eu am fost la rândul meu...Și mai știu că sunt puțini cei care doresc să împărtășească experiența asta cu tine.


Citește mai mult

Nu ține o dietă - schimbă-ți rutina! Dacă citești articolul acesta, cel mai probabil ai ținut măcar o dietă, și poate a funcționat sau nu, dar te-ai întors la greutatea inițială. Terapia modernă a obezității, propune o abordare holistică, iar unul din pilonii succesului este reprezentat de coachingul nutrițional. Programul pe care l-am creat se bazează pe schimbarea fără efort a obiceiurilor alimentare. Nu peste noapte, însă! Ești interesat? Citește mai departe.


Citește mai mult

Jurnal de izolare – ziua 26 – fără rezumat. Doar citește! Poate ai observat că nu am mai scris Jurnalul de izolare. Asta pentru că, ori de câte ori mă așezam să scriu, tot ce găseam în mine era furie, frustrare, reacții de revoltă asociate adolescenței timpurii (pentru că așa suntem tratați de decidenți – ca niște copii neascultători, și se mai miră că reacționăm așa. Și nu de asta cred că avem nevoie acum.


Citește mai mult

JURNAL DE IZOLARE. ZIUA 14. Astăzi m-am hotărât să fac o listă cu lucrurile care îmi lipsesc în perioada asta. Dar nu pentru a-mi plânge de milă, ci pentru a vedea cum pot rezolva frustrarea care rezultă de aici. Citește să vezi ce am pus în lista asta...


Citește mai mult

JURNAL DE IZOLARE. Și afacerea mea are foarte mult de suferit în perioada asta: cabinetul este închis, terapiile online nu prea funcționează (deși ar fi un moment ideal ca oamenii să își îndrepte atenția către ei și să rezolve o serie de probleme emoționale care ies acum la suprafață). Așa că am decis să studiez fenomenele sociale și să împărtășesc cu voi constatările mele, pentru că procesele de conștientizare stau la baza proceselor de vindecare. Dacă ești interesat care sunt motivele pentru care cumpărăm mai multe alimente și de ce mâncăm mai mult în perioada asta, citește articolul acesta, primul dintr-o serie adresată contextului actual!


Citește mai mult

Am citit zilele trecute un articol cu referire la faptul că suntem „animale sociale”și că în contextul dat nu trebuie să ne comportăm ca „animalele care suntem”. Eu spun că suntem ființe sociale, și avem nevoi sociale. Izolarea sau autoizolarea,  impuse de situație, fac parte din responsabilitatea noastră ca ființe umane pentru umanitate.  Dar rămânem ființe sociale, cu frustrările aferente lipsei de socializare.


Citește mai mult

Sunt o persoană activă, dar și foarte responsabilă. În contextul epidemiologic actual, ăsta cu virusul, al cărui nume aleg în continuare să nu îl pronunț sau scriu, am hotărât să lucrez de acasă, online. Este pentru prima oară în viața mea când lucrez de acasă. Dacă ești curios ce am făcut – cel mai stupid lucru din anul acesta - dar mai ales revelația pe care am avut-o în procesul de introspecție de după, citește mai departe!


Citește mai mult

Dacă ați urmărit ceea ce scriu și afirm despre diete, probabil că știti că din punctul meu de vedere momentul IDEAL pentru a începe o dietă este acum, astăzi când te-ai hotărât să faci asta. Cu toate acestea sunt unele momente când nu recomand asta. Așa că articolul de astăzi este despre „momentele nepotrivite” pentru a începe o dietă. Dacă ești interesat, te rog să îl citești cu atenție, pentru că nu vreau să fie o sursă de ”scuze”. Dacă nu te încadrezi în categoriile de aici, prima mea recomandare rămâne ”ACUM”.


Citește mai mult

Ai auzit poate, sau chiar ai experimentat pe propria piele următoarea experiență: „Vreau să slăbesc, am toate motivele să o fac (gâfâi când merg, mă simt judecat că sunt gras și știu că o siluetă armonioasă m-ar ajuta în multe aspecte ale mele ... și probabil și altele), am un plan și am început să acționez ( am o dietă, am cumpărat ce îmi trebuie, mi-am preparat mâncarea), dar dimineața în fața chioșcului cu pateuri cumpăr două merdenele și simt că e imperios necesar să le mănânc, și o și fac.”


Citește mai mult

Răspunsul simplu la întrebarea din titlu este: cu siguranță DA! Dezavuată din cauza conotației (greșite) ezoterice a termenului „hipnoză”, hipnoterapia este marginalizată și prea puțin folosită. Hipnoterapia este un excelent instrument adjuvant în terapia obezității și în programele de slăbit.


Citește mai mult

Numeroase studii clinice au demonstrat că persoanele supraponderale care, pe lângă un regim alimentar, au participat și la ședințe de terapie de grup, au avut rezultate mai bune în ceea ce privește reducerea în greutate, dar și menținerea greutății după terminarea terapiei. Terapia de grup sau participarea la un grup de susținere este un instrument care te poate ajuta și pe tine să slăbești mai repede și mai ușor. 


Citește mai mult

03

02 2020

Surplusul de greutate are, în epoca modernă, o etiologie plurifactorială. Cheia succesului în terapia obezității sau pentru reducerea greutății este abordarea multidisciplinară, complexă și personalizată.


Citește mai mult

Dacă ai un plan de nutriție Metabolic Balance® și ești în etapa fără ulei, astăzi am pentru tine o rețetă simplă, se prepară rapid și este foarte gustoasă: macrou la cuptor. Poți să îl consumi imediat, dar este foarte bun și rece, așa că poți să iei o porție cu tine, pentru masa de prânz la job.


Citește mai mult

Unul din principiile „Slăbește mâncând conștient” este „Încalcă regula (dietei) din când în când, dar fă-o conștient.” Sărbătorile de iarnă sunt un moment în care poți să te răsfeți puțin, dar în care poți face lucrurile altfel. Articolul acesta este despre cum poți îmbina sănătatea și tradiția, în așa fel încât silueta ta să rămână la fel.


Citește mai mult

Între Crăciun și Sf. Ion sunt aproape două săptămâni „de foc” pentru corpul și metabolismul tău. Dar știu câteva trucuri pe care le poți folosi, în așa fel încât să te întorci din această vacanță cu tot atâtea kilograme cu câte ai avut la începutul ei. Dacă ești interesat să le afli, citește acest articol până la sfârșit.


Citește mai mult

Stima de sine scăzută este corelată de multe ori cu gândul „Nu sunt suficient de bun.” Exercițiul pe care ți-l propun aici te va ajuta să observi că acest gând nu reflectă realitatea și să îți crești stima de sine prin îmbunătățirea imaginii de sine.


Citește mai mult

Frica de a vorbi în public este asociată frecvent cu simptome fizice: bătăi mai rapide ale inimii, respirații frecvente și superficiale, tremur al mâinilor și transpirații excesive. Recunoscând aceste simptome, este util să te pregătești din timp să le combați. Te învăț astăzi  câteva exerciții de relaxare.


Citește mai mult

Frica de a vorbi în public îmbracă mai multe forme de manifestare, de la senzația de disconfort până la atac de panică. Există mai multe metode prin care poate fi depășită, dar o strategie de intervenție eficientă trebuie personalizată. De la simple la complexe, găsești aici mai multe sugestii care te vor ajuta să alegi modalitatea potrivită pentru tine.


Citește mai mult

Trei din patru persoane pe care le cunoști, suferă de frică de a vorbi în public. Acestă frică nu se manifestă numai atunci când avem de făcut prezentări sau trebuie să ținem un discurs, ci și în aspecte mai comune ale vieții noastre, cum ar fi ședințele de job sau, pentru unii, chiar întâlnirile cu prietenii. Este important să recunoaștem această frică și să observăm sursa ei și temerile asociate.


Citește mai mult

Vrei să te bucuri cât mai repede de silueta ta perfectă? Îți spun un secret: Bea apă! Numeroase studii efectuate asupra persoanelor care au urmat o dietă pentru pierderea în greutate sau pentru menținerea greutății,  sugerează că un consum crescut de apă se asociază cu un efect de reducere a greutății. Pentru a lua conștient decizia de a consuma mai multă apă, în acest articol îți voi spune cum apa poate să îți fie de ajutor.


Citește mai mult

Mulți dintre clienții mei nu beau suficientă apă. În afară de confuzia dintre lichide și apă, probabil că cea mai comună explicație pe care o au este: ”uit să beau apă, nu am timp să mă gândesc la asta”. Acest lucru m-a făcut să caut o metodă simplă prin care să îi ajut să îndeplinească acest obiectiv zilnic.


Citește mai mult

Toți am auzit cel puțin o dată acest anunț de interes public, care ne sfătuiește să consumăm „minim 2 litri de lichid pe zi”. Deși intenția este lăudabilă, anunțul nu este tocmai corect, iar răspândirea lui la nivel național mă face să cred că trebuie corectat.


Citește mai mult

Tot mai multe studii conduc la concluzia că există o legătură între diabetul zaharat tip 2 și boala Alzheimer. Diabetul de tip 2 este numit și „diabetul stilului de viață”. Prevenind diabetul vei, preveni și demența, iar pentru asta ai nevoie de un stil de viață și un regim alimentar echilibrat. În cazul în care ai deja diabet tip 2, ce te poate ajuta este monitorizarea glicemiei și un regim alimentar personalizat care să îți reechilibreze metabolismul și activitatea hormonală. Și un sfat: antrenează-ți în egală măsură și corpul și creierul.


Citește mai mult

Îmbunătățindu-ți stima de sine, îți vei îmbunătăți starea generală de bine, vei fi mai încrezător și îți vei îndeplini cu ușurință obiectivele. Articolul de astăzi îți prezintă câteva sfaturi practice și unele exerciții pe care să le faci pe a avea o stimă de sine crescută.


Citește mai mult

Demonizat, ca și grăsimile timp de decenii, oul și-a recâștigat locul în dietele echilibrate. În continuare suscită înteres și naște controverse la nivel academic și în rândul nutriționiștilor. Consumat în cantități moderate și pregătit în mod sănătos oul este un aliment excelent.  


Citește mai mult

Știai că arderea grăsimilor este accelerată dacă începi fiecare masă cu 1-2 îmbucături de proteină, prin stimularea producerii de glucagon? Știai că proteinele nu trebuie amestecate la o masă și care este motivul științific pentru asta? În aceste articol vei găsi răspunsurile la aceste întrebări și alte informații utile despre proteine.


Citește mai mult

Numeroase studii au arătat că stima de sine este în relație directă cu starea generală de bine a individului. Trebuie să ținem minte mereu acest lucru, atât pentru noi cât și pentru cei din jur, mai ales pentru copiii noștri. Uneori adânc înrădăcinată, și trăind așa de mult timp, ne este greu să recunoștem stima de sine scăzută. Acest articol te va ajuta să recunoști semnele unei stime de sine sănătoase, dar și stima de sine scăzută și să măsori care este nivelul stimei tale de sine.


Citește mai mult

Unul din subiectele mult dezbătute, mai ales online, este încrederea în sine. Am primit multe întrebări despre acest subiect, dar din discuțiile cu clienții mei am constatat că destul de mulți confundă încrederea în sine cu stima de sine, și uneori cu imaginea de sine. Dacă ești interesat de acest subiect citește acest articol în care vei găsi informații folositoare.


Citește mai mult

Dacă micul dejun e poate pe fugă, pentru că întârzii la muncă, pentru prânz trebuie să îți faci timp între sarcinile de la birou, cina trebuie să fie o bucurie. Știu că ești obosit, dar meriți asta.


Citește mai mult

Mâncarea românească tradițională este foarte bună și gustoasă. Dar uneori cam grasă și în combinații care nu respectă principiile stilului meu alimentar. Așa că am decis să încerc să adaptez unele rețete ca să mă pot bucura de mâncărurile copilăriei. Astăzi vă prezint rețeta mea de ardei umpluți.


Citește mai mult

Una dintre problemele pe care le-au identificat clienții mei, atunci când s-au decis să își schimbe stilul alimentar sau să urmeze o dietă pentru reducerea kilogramelor, a fost masa de prânz la locul de muncă. Astăzi vin cu câteva idei, care să te ajute dacă și  tu te confrunți cu problema asta.


Citește mai mult

31

10 2019

Într-un articol precedent am vorbit despre momentul ideal pentru începerea unei diete sau pentru schimbarea stilul alimentar. Concluzia era că momentul ideal este astăzi, acum. Nu luni, nu din prima zi a lunii următoare, nu de la întâi ianuarie. Dar ce trebuie să faci prima dată, care este primul pas?


Citește mai mult

Infarctul miocardic acut (IMA) produce cam 15% din decese. Poate fi prevenit printr-un stil de viață și un stil alimentar sănătos. Alegerea unui astfel de stil alimentar trebuie făcută conștient, înțelegând mecanismele care produc această afecțiune și cum anumite alimente te pot ajuta să previi apariția acestei afecțiuni extrem de grave.


Citește mai mult

Variantele pe care le propun și pe care le-am selecționat, din interviurile cu clienții mei,  ca fiind cele mai frecvente sunt: „de luni, de la întâi, după sărbătorile de iarnă, după Paște, după vacanță, după nunta verișoarei mele”. Îți sună cunoscut? Hai să vedem atunci, care este momentul optim.


Citește mai mult

25

10 2019

Dacă am mânca doar când ne este foame (fizic) și doar până ne săturăm, probabil nu ne-am îngrășa. Dar pentru asta este necesar să fim atenți la ce ne transmite coprul nostru și șă știm care sunt diferențele între tipurile de foame.  Iată câteva lucruri simple care te pot ajuta să mănânci conștient!


Citește mai mult

Decizia de a urma o dietă și de a reduce kilogramele în plus este una conștientă. Dar întotdeauna spun că asta nu trebuie să fie un chin, o dietă trebuie să fie de fapt un stil alimentar sănătos, mâncarea trebuie să fie gustoasă, și  putem folosi orice instrumente care să ne ajute. Astăzi vom vorbi despre planul de mese și lista de cumpărături.


Citește mai mult

Tratate în ultimii 30 de ani ca dușmanii sănătății, nu numai că nu sunt așa, dar au un rol energetic și structural important pentru organism. Consumate în cantitatea și raportul omega3/omega6 potrivit pentru organism, aduc beneficii importante la nivel celular, hormonal și al sistemului nervos.


Citește mai mult

Hipnoterapia este un instrument din ce în ce mai folosit în clinicile medicale de tratare a obezității, dovedindu-se extrem de eficient pentru cei care doresc să-și reducă greutatea, să fie mai supli, și mai sănătoși. Preluând controlul minții tale, obiectivul tău de greutate va fi mai ușor de atins.


Citește mai mult

De fiecare dată când mănânci ceva, ORICE (masă completă,  gustare sau doar ronțăi ceva) sau bei ceva, ORICE ( cafea, cea, apă, alcool, sucuri naturale sau băuturi carbogazoase), notează în jurnalul tău sau pe telefon urmatoarele...


Citește mai mult

Numărătoarea caloriilor nu mai este de actualitate în terapia obezității. Se pune accent tot mai mult pe calitatea alimentației și terapii comportamentale. În acest articol vei găsi informații despre câteva instrumente extrem de utile pentru reducerea greutății.


Citește mai mult

Având în vedere componenta subiectivă a stresului, strategiile de intervenție eficiente sunt cele personalizate, realizate după evaluarea minuțioasă a stresorilor și a tipologiei persoanei afectate de stres, iar în cazul efectelor severe ale stresului este nevoie de intervenția unei echipe multidisciplinare. Hipnoza poate fi un excelent instrument utilizat în terapia stresului, combinat cu tehnici de life coaching.


Citește mai mult

Stresul profesional este principala cauză de stres, iar în cadrul bolilor profesionale, după afecțiunile spatelui , stresul la locul de muncă este a doua cauză de îmbolnăviri. Un studiu al Dynamyc HR ( Stres Național 2018) care a urmărit nivelul de stres al angajaților din România și principalele simptome ale acestora a relevat cifre îngrijorătoare: 99.7% din angajați se simt stresați, iar 98% dintre ei se simt epuizați. Este stresul acum un fenomen social sau doar o boală a epocii moderne? Există și valențe pozitive ale stresului?


Citește mai mult

Este adevărat că lipsa sau insuficienta voință este un motiv care te împiedică să îți îndeplinești obiectivul de a-ți reduce greutatea și a deveni suplu și prin asta mai sănătos și fericit? Citește articolul ca să afli ce am observat în lucrul cu clienții mei?


Citește mai mult

Există un anumit limbaj care este util să îl folosesc când țin o dietă, există cuvinte sau expresii pe care să le evit, mă ajută anumite exprimări? Răspunsul meu este: DA. Citește articolul și ai să afli ce expresii ar fi util să le folosești, ce cuvinte să eviți și care sunt motivele pentru asta!


Citește mai mult

Datele statistice arată că la ora actuală 30% din populația mondială este supraponderală sau obeză, iar asta include nu numai țările dezvoltate ci și țările mai puțin dezvoltate. Astfel că obezitatea a devenit una dintre cele mai mari provocări ale sănătății publice de după cel de al doilea război mondial. Evoluția umanității, revoluția industrială și apoi cea tehnologică au contribuit la această veritabilă criză de obezitate epidemică? 


Citește mai mult

- Cum se desfășoară un proces de regresie în viața dintre vieți - Regresia spirituală în viața dintre vieți, este un instrument excelent pentru dezvoltarea și evoluția personală și spirituală. În timpul procesului, în transă hipnotică, accesezi informații cu mare încărcătură simbolică, care îți vor aduce beneficii prin cunoașterea de sine și cunoaștere universală. Vrei să afli mai multe despre regresia spirituală în viața dintre vieți, ce presupune  acest proces și care sunt etapele sale?


Citește mai mult

În timp ce hipnoza regresivă în viața curentă sau în vieți anterioare este o tehnică terapeutică extrem de eficientă pentru rezolvarea unor probleme emoționale, regresia spirituală în viața dintre vieți, este un instrument excelent pentru dezvoltarea și evoluția personală și spirituală. În timpul procesului, în transă hipnotică, accesezi informații cu mare încărcătură simbolică, care îți vor aduce beneficii prin cunoașterea de sine și cunoaștere universală.


Citește mai mult

Hipnoza regresivă este o tehnică terapeutică cu rezultate absolut spectaculoase în unele, poate mai mult de unele, cazuri. Astăzi vă prezint un caz de infertilitate psihogenă rezolvat prin această metodă.


Citește mai mult

13

08 2019

Procesele de regresie de grup, sunt procese foarte frumoase, cu efecte pozitive pentru viaţa curentă. În mare parte sunt asemănătoare cu procesele individuale, dar au câteva particularităţi. Principala diferenţă este faptul că fiecare client îşi trăieşte experiența individual, fără a o verbaliza.


Citește mai mult

Dietele hipocalorice sau de înfometare au efect invers: pe termen lung duc la acumularea de grăsime și obezitate. Dintre mesele la care renunțați într-o zi, renunțarea la micul dejun, spun specialiștii este cea mai periculoasă. Găsești aici motivele pentru care nu trebuie să ”sari” peste micul dejun și câteva idei sănătoase pentru prima masă a zilei.


Citește mai mult

Nu lipsa de voință este cauza ”eșecului” pe care l-ai avut cu diverse diete. Există o serie de ”sabotori” care au contribuit la asta. Pe unii îi știi, chiar dacă nu îți place să recunoști. Sunt însă alții, care acționează din umbra. Dacă ți-am captat atenția, citește mai departe.


Citește mai mult

În general factorii psihologici care determină apariție obezității la o persoană, sunt și cei care împiedică sau fac dificilă reducerea în greutate. Identificarea lor asociată cu dietele personalizate, permit elaborarea de strategii de intervenție și tratament, a căror eficiență este mult crescută față de simpla dietă sau tratamentul obezității.


Citește mai mult

Deși utilă și extrem de eficientă în rezolvarea unor probleme și tratarea unor afecțiuni, hipnoza este puțin cunoscută și puțin utlizată de pacienți ca metodă terapeutică, în primul rând datorită numeroaselor mituri și convingeri greșite, care o înconjoară. Numeroase studii clinice i-au dovedit, însă, eficiența și bazele științifice. Iată care sunt cele mai mari și mai frecvente temeri, pe care le au oamenii în raport cu hipnoza!


Citește mai mult

De ce este diferit programul Metabolic Balance® față de alte soluții nutriționale? În primul rând pentru că este poate singura soluție perfect personalizată, apoi datorită rezultatelor excelente pe care le are: îți reglezi metabolismul pe termen lung și poți slăbi între 1.5 și 3 kg pe săptămână, fără efect yo-yo.


Citește mai mult

Jurnalul alimentar este o înregistrare zilnică a ceea ce consumi. Simplu de ținut, este un instrument eficient, dovedit clinic, pentru reducerea greutății. S-a dovedit foarte util și pentru conștientizarea cantităților și a tipului de produse pe care le consumi, precum și pentru conștientizare unor obiceiuri alimentare, și foarte, foarte  important a mâncatului emoțional.


Citește mai mult

Privite cu scepticism, hipnoterapia și terapia prin regresie hipnotică în vieți anterioare, au început a fi studiate abia acum aproximativ 50 de ani. ”Pionieri” în această zonă, Brian Weiss și Michael Newton sunt bine cunoscuți publicului, prin intermediul cărților de succes pe care le-au publicat. Munca altor cercetători în acest domeniu, deși la fel de importantă este mai puțin cunoscută. Deci, sunt viețile anteriore mit sau realitate?


Citește mai mult

Specialiștii estimează că 80-95% dintre oameni, fără a fi fost toți abuzați în copilărie sau tratați prost, nu au primit iubirea, respectul, siguranța, îndrumarea și îngrijirea necesare pentru a forma relații sănătoase și pentru a se simți bine cu ei înșiși ori cu ceea ce fac.


Citește mai mult

25 de ani de cercetări ale medicilor specialiști și a nutriționiștilor germani au condus la elaborarea unui program revoluționar de nutriție: Metabolic Balance®. Acest program reglează echilibrul hormonal, îmbunătățește starea de sănătate și conduce la un nou stil de viață revigorant. Cel mai important lucru însă, față de alte diete, realizează controlul greutății pe termen lung.


Citește mai mult

25% din populația lumii suferă de Sindrom metabolic, conform estimărilor Federaţiei Internaţionale de Diabet. Este ușor de diagnosticat, iar complicațiile sale extrem de grave, pot fi prevenite foarte ușor: o alimentație adecvată organsimului tău și un stil de viață sănătos.


Citește mai mult

Sindromul metabolic este o asociere de factori de risc, care netratat, conduce la boli grave, boli care ocupă primul loc în cauzele de deces la nivel mondial: diabetul zahar tip II și bolile cardiovasculare. Deși 25% din populația lumii suferă de Sindrom metabolic, medicii sunt puțin încurajați să îl diagnosticheze, pentru că în faza sa latentă tratamentul este doar igeno-dietetic, adică Nu trebuisc să pastile. Diagnosticul poți să îl pui și tu, acasă, foarte simplu. Dacă ai diagnostic de Sindrom metabolic trebuie să te prezinți însă urgent la medic, pentru că evoluția lui conduce la complicații foarte grave, cu mortalitate crescută: boli cardiovasculare, diabet.


Citește mai mult

Infarctul miocardic acut (IMA) produce cam 15% din decese. Poate fi prevenit printr-un stil de viață și un stil alimentar sănătos. Alegerea unui astfel de stil alimentar trebuie făcută conștient, înțelegând mecanismele care produc această afecțiune și cum anumite alimente te pot ajuta să previi apariția acestei afecțiuni extrem de grave.


Citește mai mult