Studiu de caz: Terapie prin regresie hipnotică - Îmi este teamă că nu voi fi o mamă bună

Dr. Isabela Hurjui 19/08/2019

Hipnoza regresivă este o tehnică terapeutică cu rezultate absolut spectaculoase în unele, poate mai mult de unele, cazuri. Astăzi vă prezint un caz de infertilitate psihogenă rezolvat prin această metodă.

Am cunoscut-o pe Carina (o să o numesc așa din motive de confidențialitate) acum mai puțin de un an. Prima dată când a intrat în cabinet, am văzut o femeie, tânără, frumoasă, dar foarte nefericită. Știam că este căsătorită, iar relația ei era una fericită, că avea un job stabil, cu stresul mediu al unui job in București, și un statut social și financiar poate ușor peste medie.

Își dorea foarte mult un copil, dar deși medical toate erau în regulă, ”minunea” nu se întâmpla. Am avut mai multe sesiuni, (în care am discutat temeri, credințe limitative, etc., obiectivul sesiunilor fiind acela de a rămâne însărcinată și de a avea un copil) dar în fiecare apărea un laitmotiv: ”îmi este teamă că nu voi fi o mamă bună”. În acest contex i-am propus terapia prin regresie hipnotică, iar ea a acceptat, deși cu o oarecare reticență.

În cadrul ședinței de hipnoză regresivă, Carina a accesat o viață în care se căsătorise foarte tânără, iar soțul său a parăsit-o curând pe ea și pe copilul ei, abia născut. Deși a încercat să se descurce, foarte curând a trebuit să ia decizia de a-și da copilul spre adopție. Acesta a fost și momentul de intrare în acea viață anterioară, un moment de catharsis, unde am realizat dizolvarea încărcăturii emoționale acumulate. Am continuat explorarea amintirilor și a văzut pe de o parte că băiatul pe care ”l-a abandonat”, avusese o viață fericită și ajunsese un pianist renumit. Pe de altă parte, ea s-a căsătorit a doua oară, a avut un soț minunat care a iubit-o și a crescut încă doi copii fericiți.

În procesul de vindecare, extrem de frumos și profund am făcut întâlnirea personajelor, unde clienta a iertat și a fost iertată, și mai ales, foarte important, s-a iertat pe sine. Lecția sa de viață atunci a fost: ”să învăț să iubesc și să mă simt iubită”, iar legătura cu viața curentă era exprimată astfel: ”să fiu puternică și împăcată, pentru că sunt iubită”.

Eu recomand ca ședințele să fie făcute la o distanță de minim două săptămâni, și cumva lucrurile s-au așezat în așa fel încât ne-am văzut cam după 7-8 săptămâni. Clienta mea era deja însărcinată (își făcuse testul de sarcină și se programase la medic). Sarcina decurge cu bine și peste nu foarte mult timp se va naște acel copil mult dorit și așteptat.

V-am prezentat astăzi un caz de infertilitate psihogenă, rezolvat prin hipnoză regresivă. Nu am să afirm acum că toate aceste cazuri pot fi rezolvate așa, fiind mai mulți factori care concură la un astfel de rezultat, dar ori de câte ori se întâmplă, asta mă face să îmi amintesc că, pe drumul meu de căutare, mi-am găsit cea mai frumoasă meserie din lume.

Sună pentru o programare la 0786233288 sau accesează link-ul contact.