HIPNOTERAPIE

Lucrurile pe care le știm, dar nu știm că le știm, ne crează probleme și mai mari.

Milton Erickson

Hipnoterapia este acea formă de terapie care folosește hipnoza, sau mai exact starea de transă hipnotică și astfel accesează, pentru vindecare, resursele profunde ale minții tale.

Pentru a înțelege mai bine am să îți spun câteva lucruri despre mintea umană:

Mintea umană este fabuloasă, dar plină de mister în continuare, iar cu cât mai mult este studiată, cu atât mai multe fapte științifice sunt descoperite despre modul în care funcționează aceasta. Ceea ce știm este că are resurse inestimabile (nebănuite de cei mai mulți dintre noi) pentru toate problemele noastre, iar tot ce avem de făcut este să le accesăm și să le valorificăm potențialul de vindecare și schimbare.

Cercetătorii au construit de-a lungul timpului mai multe modele ale minții umane. Am să vorbesc aici despre modelul care definește mintea umană prin trei aspecte ale sale: conștientul, subconștientul și inconștientul.

Mintea Conştientă este o mică parte din întreaga noastră fiinţă. Este asociată cu gândirea, analiza, raţionalizarea, direcţionarea. Mintea conştientă este cea care decide, care ne direcţionează şi cea care dă sens vieţii noastre, ea fiind cea care sortează şi filtrează percepţiile noastre, deoarece în mintea conştientă nu încap toate informațiile din mediu în acelaşi timp.

Mintea Subconștientă este acea parte a minții care ne definește întreaga noastră personalitate. Din primele momente ale vieții noastre începe sa adune informații din experiențele pe care le trăim și în special despre trăirile emoționale asociate cu lucrurile care se întamplă în jurul nostru. O parte din această informație din Mintea Subconștientă este transformată în obiceiuri. Obiceiurile ne fac sa reacționăm automat la întâmplări și persoane pe care le întâlnim in viața noastră.

Mintea Inconștientă este „conștiinta corpului”. Aceasta apare înainte de naștere si este programată să știe cum să folosească toate acele lucruri pentru a menține organismul in stare de funcționare. Știe cum să respirăm, cum să ne protejăm împotriva infecțiior, etc. Mintea inconștientă este inteligentă și poate învăța.

Ultimele două au resurse inestimabile care pot fi accesate prin diferite tehnici, hipnoterapia fiind una dintre ele.

Hipnoza este o stare de relaxare. O definiție utilă pentru a înțelege hipnoza este: ”transa hipnotică este o stare naturală, modificată de conștientă, când mintea devine concentrată asupra interiorului”.

Hipnoterapia, utilizând diferite tehnici, permite accesarea resurselor subconștientului pentru atingerea obiectivelor clientului: schimbarea unor obiceiuri sau îmbunătățirea performanțelor, rezolvarea unor probleme emoționale, eliminarea unor credințe limitative sau blocaje, etc.

Dr. Isabela Hurjui este Hipnoterapeut certificat pentru:

  • Hipnoterapie ericksoniană de sugestie
  • Hipnoterapie – Terapia părților
  • Hipnoterapie prin regresie hipnotică
  • Regresie spirituală în viața dintre vieți
  • Regresie de grup

Hipnoterapia nu înlocuiește diagnosticul, tratamentul, îngrijirea și consilierea personalului medical specializat!

Pentru programare accesează contact.

Pentru cei care locuiesc în alte orașe sau pentru cei care doresc, sesiunile se pot desfașura și prin intermediul skype.